افرادی که از لنز طبی و یا رنگی مدت دار استفاده می کنند، بدون شک به اهمیت مایع لنز و کاربرد آن در نگهداری و مراقبت از لنزهای خود واقف هستند. محلول چند منظوره یکی از محبوب ترین نوع محلول لنزهای موجود در بازار است که هم برای نگهداری وهم برای ضدعفونی کنتاکت ها استفاده می شود.
ما در این مقاله 5 اشتباه و تصور رایج در مورد محلول لنزها که معمولا کاربران لنزهای تماسی به اشتباه انجام می دهند را بررسی کرده ایم. با تصحیح این عادت ها می توانید اطمینان داشته باشید که هم طول عمر لنزهایتان طولانی تر می شود و هم به سلامت چشم هایتان کمک می کنید.
1.عدم مالش لنزها قبل از قرار دادن لنز در محلول
اغلب افرادی که از لنز رنگی و طبی استفاده می کنند، پس از خارج کردن از چشم بدون آنکه با محلول لنز آن را بشورند و کاملا سطوح داخل و بیرونی آن را مالش بدهند در داخل جالنزی و محلول قرار می دهند. اما این کار باعث ضدعفونی کامل آن نخواهد شد. باید برای اطمینان از ضدعفونی لنز قبل از قرار دادن آن در جالنزی، آن را با محلول کاملا بمالید.
برای انجام این کار باید ابتدا دست هایتان را با آب و صابون بشورید. سپس ابتدا یک لنز را از چشم خارج کرده و در کف دست قرار دهید. چند قره از مایع محصوص به روی آن بیزید. با سر انگشت اشاره مدت 20 الی 30 ثاینه تمامی قسمت ها مخصولا لبه هایش را مالش دهید. بدین ترتیب تمامی آلودگی ها پروتئین های چسبیده به سطح آن جدا خواهد شد. پس از این کار آن را مجدد با محلول آب کشی کنید و سپس در جالنزی که داخلش را با مایع مخصوص کاملا پر کرده اید قرار دهید.
-
عدم شست و شوی جالنزی
خیلی از افرادی که از لنز سالانه و فصلی استفاده می کنند، نمی دانند که باید جالنزی خود را بشورند. یا اگر می شورند با آب لوله کشی می شورند. همچنین دیده شده است افرادی که از لنز رنگی فصلی و یا سالانه استفاده می کنند، هر ماه جالنزی را عوض نمی کنند. تمیز نکردن محفظه های نگهداری و یا تعویض نکردن به موقع آن ها چشم ها را در معرض انواع عفونت های چشمی قرار می دهد.
توجه داشته باشید که همانطور لنزهای تماسی نباید با آب تماس داشته باشته باشند، جالنزی ها را نیز نباید با آب لوله کشی شست. زیرا آب حاوی میکروارگانیسم هایی مضر برای چشم است. جالنزی را نیز مانند کنتاکت هایتان با محلول لنز ضدعفونی کنید. برای خشک کردن آن نیز از دستما کاغذی تمیز یکبار مصرف استفاده کنید. همچنین به خاطر بسپرید که حتما هر 30 روز جالنزی خود را تعویض کنید.
-
عدم نگهداری لنزها برای مدت کافی در محلول
با توجه به برند محلول خریداری شده لازم است که لنزها حداقل برای 4 الی 8 ساعت در محلول باقی بمانند. با این که بسیاری از افرادی که از لنز ماهانه استفاده می کنند به این نکته توجه ندارند و تنها برای چند ساعت کوتاه و زیر این زمان استاندارد آن ها را در محلول لنز قرار می دهند.
-
استفاده از محلول لنز تاریخ مصرف گذشته
بسیاری از افراد فکر می کنند اگر درب محصول باز نشده باشد و محلول تاریخ نداشته باشد، باز هم قابل استفاده است. اما این یک تصور کاملا اشتباه است. محلول هم مانند لنز و هر وسیله ی دیگری دارای تاریخ انقضا هستند و به پایان رسیدن این تاریخ به معنای غیر قابل استفاده بودن آن است.
همچنین نکته ی مهم دیگر مدت زمان محدود قابل استفاده بودن لنز پس از باز شدن درب آن است. محلول لنزها پس از باز شدن تا سه ماه فقط می توانید از آن استفاده کنید. پس از آن قابلیت خود را از دست می دهند و باید دور ریخته شوند. برای فراموش نکردن این موضوع می توانید تاریخ باز کردن درب محصول را روی آن یادداشت کنید.
همچنین حتما پس از هر بار استفاده از لنزها، محلول داخل جالنزی را تعویض کنید و هیچ گاه در آن محلول مانده دوباره لنزهایتان را قرار ندهید.
-
فرض کارایی یکسان محلول لنزها برای همه
فکر نکنید که اگر یک محلول لنز برای دوستتان خوب جواب داده است، برای شما هم خوب است. حتما قبل از خرید محلول لنز، به خوبی تحقیق کنید. می توانید از کارشناسان ما، یا توضیحات سایت و یا چشم پزشکتان در این بار کمک بگیرید. انتخاب محلول با توجه به برند لنز، نوع لنز و مشخصات چشمتان فرق دارد.
محلول لنز سخت و نرم با هم متفاوت است. اگر چشم خشکی دارید باید به میزان هیدراتاسیون محلول توجه داشته باشد و مواردی از این قبیل انتخاب محلول را متفاوت می کند.
همچنین علاوه بر محلول لنزهای چند منظوره نمونه محلول های دیگری وجود دارد. مثلا محلول نمکی ساده که برای شست و شوی لنز استفاده می شود. یا محلول های پر اکسید هیدروژن که برای افراد با چشمان حساس مناسب است. اما دستور استفاده از آن متفاوت است.
بنابراین حتما قبل از خرید انواع محلول لنزها در صفحه ی محصولات ما مشاهده کنید و با چشم پزشک خود مشورت کنید.